Dags för att njuta av mimosan här på Franska Rivieran.

Tanneron mimosan franska rivieran

Tanneron

I mimosas spår på Franska Rivieran!

Mimosa franska rivieran tanneron mandelieu la napoule

Mimosasboll

Mimosa är en symbol för sol och guld och den finns på många ställen i Var och Alpes-Maritimes. La route de Mimosa är 130 km lång och sträcker sig mellan Bormes-les-mimosas till Grasse. Närmast oss i Cannes har vi mimosafält i massiven Tanneron ovanför Mandelieu la Napoule som kallas för mimosas huvudstad. Från Mandelieu kan du på bara några minuter promenera mitt i mimosas hjärta och njuta av de vackra utsikterna. Man kan verkligen känna lukten av mimosan och även dennes söta smak överallt i de gyllene skogarna!

Bästa tiden att besöka mimosa trakter är från januari till början av mars.

Visste du att:

Mimosa kommer ursprungligen från Australien och tillhör växtfamiljen Akacia. Det finns fler än 1000 sorter av mimosan. De första växterna som finns idag kring medelhavet har planterats av engelsmän som tog mimosan till Europa på 1700 talet. Klimatet vid medelhavet är fördelaktig för mimosa och det är därför har den spridit sig längst vår vackra kust.

Varje blomma har ett stort antal ståndare och det är dessa som ger blommorna sitt karaktäristiska tofs- eller bolliknande utseende. Man kan köpa blommande kvistar av mimosa på marknader och matbutiker runt om medelhavet.

Mimosan finns som ingrediens i många av de kända parfymerna, tex: Amarige (Givenchy), Paris (Yves Saint Laurent), Champs Elysées (Guerlain), Moment Suprême (Jean Patou).

(126)

Dela vårt inlägg:

Kommentera

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.