La Croix des gardes – nästa stadsdel i vår följetong om Cannes!

Vyn över Croix des gardes i Cannes

La Croix des Gardes

La Croix des Gardes i Cannes

Idag presenterar vi den andra av Cannes stadsdelar, nämligen La Croix des Gardes.

La Croix des Gardes ligger i västra delen av Cannes, mellan distrikten La Bocca väster om, Petit Juas öster om och Le Suquet sydöster om. I norr gränsar La Croix des gardes med Le Cannet.

Kvarteren som ligger i stadsdelen Croix-des-Gardes:

Croix-des-Gardes

Kvarteren i stadsdelen Croix-des-Gardes

En vacker bild på Croix des gardes, tagen av en okänd fotograf året 1886 och som idag finns på Tekniska Museet.

Fotografi: Okänd / Tekniska museet

Vy över La Croix-des-Gardes, Cannes, 1886.

 

Den näst högsta punkten på 213 m över havet i Cannes ligger i Croix des Gardes och den högsta punkten på 260 m över havet ligger i distrikten Californie.

Naturpark i Croix des gardes

Naturparken i Croix des gardes sträcker sig över 80 hektar av medelhavsgrönska som i mestadels ägs av Conservatoire du Littoral och förvaltas av staden Cannes.

Naturpark

Naturpark

Det finns 20 km vandringsleder, ett fitness spår och sex stycken utkiksplatser som erbjuder en 360 graders panoramavy över Rivieran. På toppen av kullen hittar man i dag en stor kors, som skapades av konstnären Jean-Yves Lechevallier 1990.

Stora korset på toppen av naturreservatet

Villa Rothschild, Cannes

Villa Rothschild är en villa som ligger i distrikten La Croix des Gardes i Cannes med medelhavsträdgårdar.
Villan är byggd i en neoklassisk stil på en rektangulär plan med en central byggnad och två sidovingar. Det finns 40 rum varav 28 sovrum, en rund terrass med stöd av åtta marmorpelare på södra sidan av byggnaden, två sidotrappor varifrån man kan beundra medelhavsparken, en vinterträdgård i en halvcirkel som sträcker sig över byggnaden i öster, samt  en huvudentré på norra sidan med två ramper för bilar.

Par MOSSOT — Travail personnel, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=23640842

Villa Rothschild i Cannes

I parken finns det många gamla träd varav en hel del exotiska arter; blå ceder, ginkgo biloba, magnolia och palmer. Det arbetar fyra trädgårdsmästare i parken. Villan och parken klassificerades som historiskt monument den 22 juli 1912 och registrerades i den allmänna registren över kulturarvet i Cannes.

Transport

Området är betjänad av flera busslinjer från andra områden i Cannes eller omgivande kommuner. Boulevard Midi som är en del av vägen nr 6098 även så kallade “sjövägen” startar i hamnen Béal i La Bocca passerar Croix des Gardes och fortsätter till Boulevard John Hibbert som ligger vid Le Suquet. Motorvägen A8, som korsar La Bocca, går dock ovanför La Croix des Gardes upp mot Mougins och Le Cannet.

Nästa gång kommer vi att presentera: Riou – Petite Juas – Av.de Grasse.

(92)

Dela vårt inlägg:

Kommentera

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.