Köpa hus eller lägenhet utomlands – Svensk mäklare på Franska Rivieran – Frankrike

Kopa-hus-och-lagenhet-utomlands---Svensk-maklare-pa-Fra.jpg

Köpa hus eller lägenhet utomlands

Mässan “bo utomlands”:

Estate Service, svensk mäklare på Franska Rivieran, ställer ut på fastighetsmässan “Köpa hus utomlands” i Globen i Stockholm den 17-18 september.

Mässan vänder sig till dig som är intresserad av att investera i en bostad utomlands, som i Frankrike, Spanien, Portugal, Italien, Turkiet, Thailand.
För dig som har funderingar kring skattefrågor inför köp och flytt utomlands anordnas även seminarier gällande dessa frågor för de olika länderna. Estate Service specialiserar sig på försäljning av villor och lägenheter på franska Rivieran; i Cannes, Mougins, Mandelieu la Napoule, Théoule sur Mer, Juan les Pin, Antibes, Nice och Valbonne samt närliggande byar.

Vi erbjuder ett helhetspaket som innebär att vi följer kunden från start då det gäller att hitta rätt objekt, genom att plocka ihop ett urval av lägenheter eller villor som överensstämmer med kundens kriterier samt budget och som vi gemensamt besöker.

Praktiskt information:

I Frankrike är det inte kollektiva visningar på helgerna som i Sverige, utan alla visningar är individuella tillsammans med mäklaren. Man besöker ofta 5-6 objekt under en och samma dag. När kunden har bestämt sig för att lägga ett bud på ett objekt så hjälper vi till i förhandlingarna för att hitta en lösning som gör både säljare och köpare nöjda.

I Frankrike fungerar det inte som i Sverige, där priset går upp under budgivningen från olika spekulanter, utan i de flesta fall hamnar slutsumman under utgångspriset, då säljaren har accepterat köparens bud. Då gäller det att snabbt skriva ett förkontrakt, ett så kallat compromis de vente, där köpeskillingen samt alla villkor stipuleras. Det är alltid köparen som skriver på detta kontrakt först och när säljaren skrivit under dessa villkor så har han eller hon förbundit sig till kontraktet, medan köparen alltid har en ångervecka från den dagen då han mottar kontraktet med säljarens underskrift.
Under denna period ska även en deposition på 5-10% av köpeskillingen betalas in till notariens konto, för att säkra köpet.
Notarien är en juridisk person anställd av staten som är obligatorisk vid varje fastighetsköp i Frankrike.

Det dröjer omkring 1,5 till 2 månader innan överlåtandet av bostaden sker hos notarien. Detta beror på att notarien måste samordna alla juridiska dokument från olika instanser. Dessutom måste notarien göra en förfrågan till kommunen där objektet ligger, då kommunen alltid har förköpsrätt till alla objekt.

(34)

Dela vårt inlägg:

Kommentera

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.