Franska Rivieran, Cannes med alla sina fördelar

Palais-des-Festivals-et-des-Congres-Cannes-06400--copie-2.jpg
Franska Rivieran och Cannes lockar varje år många turister från alla världens hörn, tack vare sina omkring 300 soldagar per år.

Dock är det inte från den traditionella turisten som de största intäkterna kommer. Den så kallade affärsturisten eller kongressbesökaren spenderar upp till 4 gånger så mycket pengar som den vanlige turisten. Tack vare alla de kongresser, festivaler och mässor som återkommer varje år i Cannes, bidrar dessa kongressbesökare till hela 30% av de totala turismintäkterna på den Franska Rivieran.

Den största kongressen under året är MIPIM, vilket är den stora internationella fastighetsmässan i mars, då affärsmän från hela världen sammanstrålar på en relativt liten yta i Cannes och presenterar sina stora kommersiella projekt och skaffar sig nya viktiga affärskontakter. Under denna kongress är de flesta hotell fullbokade i Cannes, samt att många lägenhets- och husägare hyr ut sina bostäder för en rejäl slant till dem som föredrar ett annat boendealternativ framför hotell.

En annan kongress i Cannes är MIPCOM i oktober, en mötesplats för TV- och produktionsbolag att presentera sina framtida TV-produktioner samt sälja in dessa hos andra utländska TV-stationer. MIDEM är en annan kongress, i januari månad, för folk som jobbar inom musikindustrin. ILTM är kongressen för lyxvaruindustrin, Tax Free är en annan.

Tillsammans spenderar alla dessa besökare omkring 4 miljarder euros varje år, fördelat på hotell, restauranger samt nöjen som golf, casinon och lyxiga båtar.
Badge Facebook Estate Service Cannes Provence Franska Rivie

(14)

Dela vårt inlägg:

Kommentera

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.